Nieuws

Aangepaste fiets

image00Ex-profvoetballer John Rep nam afgelopen zaterdag de eerste aangepaste fiets in gebruik voor het fietsproject dat de Raisin Hope Foundation Nederland in samenwerking met Heliomare opzet voor mensen met hersenletsel. De ingebruikname vond plaats na afloop van het Raisin Hope Cycling Event op en rond wielerbaan Wheelerplanet, waar ruim honderd toerfietsers geld bij elkaar reden om mensen met hersenletsel te steunen.

geplaatst op mrt 7, 2014


Roadmovie

Een roadmovie met John Rep (60) en zijn goede vriend dichter Theun de Winter (68) verschijnt waarschijnlijk in het najaar van 2014. De film voert langs de plaatsen waar Zaankanter Rep tijdens zijn professionele voetbalcarrière furore maakte: Amsterdam (Ajax), Valencia (Valencia CF), Corsica (SC Bastia) en Saint Etienne (AS Saint-Étienne). Regisseur en programmamaker Erik Lieshout, editor Arno Hagers en cameraman Reinier van Brummelen zijn in onderhandeling met de VPRO. De voorlopige werktitel is ‘De dichter en de deugniet’.

geplaatst op mrt 2, 2014


‘In de winter is Qatar al niet te doen!’

79399-wk-voetbal-2022-qatar

John Rep weet wat het is om te voetballen in een snikheet klimaat. Hij speelde het WK in 1978 in Argentinië onder zware omstandigheden: “Maar dat valt nog reuze mee in vergelijking met dat Midden-Oosten. Ik speelde in Koeweit en Saudi Arabië, dat was echt bijna niet te doen, en dan speelden we nota bene in de winter!” Volgens Rep is de verhuizing naar de winter dan ook geen onverstandige zet: “Ze hadden natuurlijk dat hele wereldkampioenschap nooit in Qatar moeten houden, maar als je het dan toch doet, dan maar in de winter. In de zomer gaat het gewoon écht niet.”

 

geplaatst op feb 7, 2014


30026-SPO-Omslag REP_def.indd
Carrière in beeld

logo

Sterrenfietsen

JOHNNY REP 08_r1_c1

Sportgeschiedenis

Untitled
Kent u deze nog?